Kávés, csípős csirkeszárnyak zöldséges köles körettel ínyenceknek



Hozzávalók 3-4 személyre:

10-12 db csirkeszárny közép

a páchoz:

2-3 ek csípős paprikakrém (Erős Pista)
1 reszelt fokhagyma gerezd
1 tasak Lingzhi Black Coffee (itt megrendelheted a webáruházunkból) - el is hagyhatod, ha nem szeretsz új ízekkel kísérletezni :)
1 ek balzsamecet
frissen őrölt bors
1 ek olíva olaj

panírhoz:

10 dkg kukoricaliszt, 1 ek étkezési keményítő, 1 tk sütőpor

olaj a sütéshez

körethez:

1 ek zsiradék
20 dkg hántolt köles
1 db vöröshagyma
45 dkg fagyasztott vegyes zöldség (karfiol, zöldborsó, brokkoli, kukorica, sárgarépa, zöldbab, paprika, stb.)
só, bors ízlés szerint
3 dl víz


A megmosott csirkeszárnyakat igény szerint enyhén sózzuk, ez el is maradhat, mert a paprikakrém is sós. Majd az elkészített kávés, csípős pácba alaposan beforgatjuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a hús átvegye az ízeket. Érdemes este bepácolni, és másnap sütni. A kávét használhatod fűszerként is, teljesen felturbózza, karakteres ízt ad a húsnak. Ne csak idd a kávét, légy kreatív, használd fűszernek! Különleges zamatával bármilyen ételt egyedivé varázsol.

A hűtőből kivéve a csirkeszárnyakat megforgatjuk a panírban, és a felforrósított olajban mindkét oldalán átsütjük. Belül puha, kívül ropogós bunda képződik rajta. Papírtörlővel bélelt tálra szedjük.

Köret:
Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megmosott kölest, és néhányszor fakanállal megkeverjük. Felöntjük vízzel, és amikor felforrt, beletesszük a vegyes zöldséget. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha újra felforrt, befedjük. Fedő alatt még kb 3-5 percig főzzük, majd félrehúzzuk a tűzhelyen, és hagyjuk, hogy felszívja az összes vizet. 20-25 perc alatt a köles megpuhul.
Köles helyett használhatunk rizst is, de a köles sokkal egészségesebb, érdemes kipróbálni. A zöldséges köles önálló ételként is kiváló azoknak, akik nem fogyasztanak húst. Nagyobb mennyiséget is elkészíthetünk belőle, a hűtőben 3-4 napig is eláll.

Ha mindennel készen vagyunk, a szárnyakat tányérra helyezzük, a kölest kivizezett csészébe, vagy szedőkanálba nyomkodjuk, és a tányérra borítjuk, tetejét díszítjük. Jó étvágyat hozzá!