A legegyszerűbb sajttorta sütés nélkül


Hozzávalók:

40 dkg édes keksz
15 dkg olvasztott vaj
500 gr fehér krémsajt (mascarpone)
2 tubus cukrozott, sűrített tej
4 lime reszelt héja és leve (citrommal is helyettesíthető, de a lime intenzívebb ízt ad)
250 ml tejszín

A kekszet műanyag zacskóba téve sodrófával apróra törjük. Egy tálban felolvasztjuk a vajat, a kekszmorzsát hozzáadjuk, és alaposan összedolgozzuk. Kivehető aljú sütőformába öntjük, kézzel, vagy kanál hátuljával jól lelapogatjuk. Érdemes a keksz alá sütőpapírt tenni, hogy könnyebben felszedhető legyen.

A krémsajtot habverővel lazára verjük fel, majd adjuk hozzá a sűrített tejet, ezzel együtt tovább verjük habverővel. 4 lime héját lereszeljük, és a kifacsart levével együtt elkeverjük a masszában. A felvert tejszínt (ne legyen túl kemény) hozzáadjuk a sajtkrémhez, és az egészet a kekszre öntjük. Tetejét reszelt lime héjával díszítjük. (csak a zöld részét használjuk) Az elkészült tortát hűtőbe tesszük. Néhány órát (akár egy éjszakán át) állni hagyjuk, ezután könnyen szeletelhető lesz. Fél órával fogyasztás előtt vegyük ki a hűtőből, majd közvetlen fogyasztás előtt távolítsuk el a sütőforma palástját.

Isteni habkönnyű finomság!

Tippek:
Igény szerint tehetünk a tetejére idénygyümölcsöket, gyümölcsragut.

Ha lime/citrom elhagyásával készítjük, adhatunk a krémhez 2 tasak instant Lingzhi Black Coffee-t, és/vagy megszórhatjuk a tetejét reszelt csokoládéval.

A DXN Lingzhi Black Coffee-t itt rendelheted meg: www.drganoderma.hu/termekek