KÁVÉRECEPTEK - ALKOHOLMENTES ITALKÜLÖNLEGESSÉGEK

 
A feketekávét mindig forrón kell fogyasztani, hidegen csak akkor, ha a recept
kifejezetten ezt írja elő. 
 
 
ARKADIA KÁVÉ (lengyel különlegesség): a kávéhoz mézet, tetejére tejszínhabot
adunk, amelyet őrölt fahéjjal szórunk meg.

BEDUIN KÁVÉ: kevés vízzel főzött, rövid, dupla fekete, amelybe egy evőkanál
porcukrot teszünk, majd egy üveg Coca-Colát öntünk rá. Hosszú pohárban,
jégkockával hűtve szolgáljuk fel. Igen jóízű, hűsítő ital.

BRÜSSZELI KÁVÉ: kétrészes kerámiaedényben kell elkészíteni. Alsó részében van a
kávéőrlemény, ezen csorog át a forró víz kilúgozva a kávét. A felső részt
levéve, annak fedelét az alsóra tesszük, majd ebből adagoljuk a feketekávét.

BÚR KÁVÉ: a finomra darált kávét tejben megfőzzük, majd leszűrve fogyasztjuk.

CAPPUCHINO: a kevés vízben főzött, aljmentes kávét nyers tejszínnel elkeverjük,
majd kakaóport hintünk rá.

CITROMOS MOKKA: a feketekávéba kevés citromlevet csepegtetünk. A citromlevet
külön kis üvegben vagy kancsóban tesszük a kávé mellé.

CSEH KÁVÉ: a tasakból a kávéőrleményt a csészébe tesszük, és a szükséges forró
vizet ráöntjük. Leülepedés után fogyasztjuk el.

KAISERMELANGE (császárkeverék mexikói módra): egy csésze igen erős feketébe egy
tojássárgát helyezünk, elkeverjük, majd kevés fahéjjal ízesítjük.

KONSUL: feketekávé kevés nyers tejszínnel elkeverve.

ROMÁN MOKKAKÁVÉ: egy erős fekete, egy deka kakaópor és 3 cl tej hozzáadásával
készül.

SZOMÁLI KÁVÉ: a pörkölt kávét megdaráljuk és kevés zsiradékkal együtt
felfőzzük.

ICE CREAM SODA CAFÉ (kávéban kávéfagylalt szódával): egy rövid duplát öntünk
egy 3 dl-es pohárba, majd egyharmad részig szódavizet adunk hozzá és
elkeverjük. 10 dkg kávéfagylaltot és két deka tejszínhabot teszünk a tetejére,
erre pedig kevés, finomra őrölt kávét. Szívószállal kínáljuk.
 
(Vasárnapi Blikk 1999-04-18)