Irish Baileys Cream likőr készítése házilag



Hozzávalók:

4 tojás sárgája
24 dkg porcukor
3-4 dl tejszín
1/2 dl rum
1 dl 96%-os alkohol (gyógyszertárban kapható)
2 cs vaníliáscukor
3 zacskó Irish Cream porkávé

4 tojás sárgáját 24 dkg porcukorral habosra keverünk. 3-4 dl tejszínt, 1/2 dl rumot, 1 dl tiszta szeszt teszünk bele, és 2 cs vaniliáscukrot. 3 zacskó Irish Cream (Jacobs) porkávéból forró vízzel 1-2 dl kávét készítünk, és lehűtve hozzáadjuk. Pár csepp mandula aromával "megbolondíthatjuk". Összerázzuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk. Jégkockákkal fogyasztjuk. Díszüvegbe téve ajándéknak is kiváló lehet.