Kávévarázs sütemény receptje


Hozzávalók:

Tésztához:

6 db tojásfehérje, 12 dkg porcukor, 20 dkg őrölt dió, 3 evőkanál rétesliszt, fél cs. sütőpor,

Töltelékhez:

12 dkg margarin, 6 db tojás sárgája, 20 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 12 dkg étcsokoládé, 1 cs. DXN Lingzhi Black Coffee-ból 1,5 dl forró vízzel készített feketekávé

Elkészítés:
A tojásfehérjéket habverővel keményre verjük, s apránként adjuk hozzá a porcukrot, diót, lisztet és sütőport. Az így kikevert masszát öntsük sütőformába és süssük előmelegített sütőben 25 percig, 170 fokon. Majd hagyjuk kihűlni.

A félretett tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a csokoládét, melyet apró darabokra törtünk vagy reszeltünk, és a feketekávét. Folyamatos kevergetés mellett kis lángon főzzük, amíg besűrűsödik. Amikor kihűlt, a margarinnal összekeverjük, azután a krémet rákenjük a tésztára.

A szeleteléssel várjunk, míg a sütemény kihűl, azután a tetejét egy szem szemes kávéval díszítjük.