DXN Black Coffee krémmel töltött zsemle


Hozzávalók:

1. Tésztához:

  • 4 csésze bármilyen liszt
  • 2 uncia sózott vaj (2x31,1gr)
  • 1 / 3 csésze kristálycukor
  • 2 teáskanál aktív száraz élesztő
  • 1 csésze meleg víz
  • 1/2 csésze meleg teljes tej
  • 1/2 teáskanál só (tejben feloldva)
  • 1 felvert tojás sárgája
  • 1 teáskanál hideg víz


2. DXN Black Coffee Krémhez:

  • 1 / 3 csésze víz
  • 1 csésze cukor + 4 csomag DXN Black Coffee
  • 4 uncia vaj (4x31,1gr)
  • 1 teáskanál vanília esszencia
  • 1 csipet só (ha szükséges)


Elkészítés módja:

  • Tészta

1. Szitáljuk a szárított élesztőt a liszttel és a cukorral egy tálba.
2. Dörzsöljük a vajat a száraz keverékkel, amíg nem válik egy finom morzsa típusú keverékké.
3. Adjuk hozzá meleg vizet, a meleg tejet és a sót a száraz keverékhez.
4. Gyúrjuk össze, amíg nem kapunk egy lágy tésztát.
5. Helyezzük a tésztát egy enyhén lisztezett deszkára, és gyúrjuk még 8 percig.
6. Tegyük a tésztát egy enyhén olajozott tálba, fedjük le és hagyjuk állni huzatmentes, meleg helyen 2 órát, vagy amíg kétszeresére növekszik. Majd ütögessük meg.
7. Helyezzük ismét deszkára, és gyúrjuk kézzel 4 percig.
8. Osszuk a tésztát 12 adagra.
9. Átgyúrjuk egyesével szép kerek zsemleformájúra, és helyezzük olajozott sütőlapra. Tetejét kenjük meg a felvert tojássárgájával.
10. Hagyj elég helyet a zsemlék között az emelkedéshez. Tedd a zsemléket fedett, meleg helyre körülbelül 15 - 20 percre. Süssük a forró sütőben kb 25 percig.
11. Amikor a zsemle kihűlt, felhasítjuk mindegyiket, és megtöltjük DXN Black Coffee krémmel.

  • DXN Black Coffee Krém
1. Készíts szirupot, a vízzel és a cukorral egy edényben, és adjuk hozzá a 4 csomag DXN Black Coffee-t, amíg feloldódik (kb. 3 perc), és vegyük le a tűzről, hogy teljesen lehűljön.
2. Habosítsd a vajat, a vanília esszenciával addig, amíg fehér színű és puha lesz.
3. Fokozatosan öntsük hozzá a hideg szirupot, és keverjük tovább.
4. Töltsük meg a zsemléket ezzel a DXN Black Coffee krémmel.